onsdag den 21. maj 2008

Projektforløb:

Hvordan er projektet forløbet fra start til slut..

Projektstart:

I starten af april modtog vi oplægget og begyndte på opgaven.

Vi begyndte med at brainstorme over ideerne, kom frem til Geovand, eventvand og extremevand. Efter en yderligere tilspidsning af vores koncept kom vi frem at Geovand var den ide som vi bedst kunne lide i konkurrence med eventvand, eventvand som skulle sælges på Roskildefestival, filmfestivaler, og events inde i de store danske byer.

Brainstorm

B

Vejledning spidsede ideer til støt geovand Konceptudvikling

Målgruppe

Research af markedet...

Videreudvikling af koncept..

Virksomhed

Visulle proces - logo

Visuelle udtryk

Brand = Tørke

3Ring target

Hjemmeside – grid/interface

Moodboard

Hjemmesidedesign

Labeludvikling

Markedet:

Målgruppe – grønne segment

Markedsanalyse

Konkurrentanalyse

- 4 p’er

- Aida

- SWOT / TOWS

- PLC

Markedsstrategi -

-Differentering &Positionering à Positioneringskort

Tv-skolen

Ideudvikling

Historie/fortælling

Ide à Storyboard

Skrottede ideen

Dannede en ny historie, da vi ikke kunne finde vores karakterskuespiller, som skulle spille afrikaner.

Filmede/klipppede

Vurderingspanel

Markedsføring:

Reklamefilm à diskussion

Reklamering

Udfylde huller

Alternativ markedsføring: Hvor rammer vi dem bedst??

Problemformulering à SVAR

Konklusionen

Strategier

TOWS/SWOT

Pos.kort / distributionskanaler.

Virksomheden – afsluttende

Forretningsplan

Budget

Markedsstrategi

Markedsføringsplan

Markedsføringsstrategier

Virksomhedens struktur

Priser:

Busser i HT område:
Kim kildentoft

Bagpå – 5376 kr ,-

Højre side - 4800 kr,-

Venstre – 6300 kr,-

Plus 300 kr,- pr trykt reklame..

Indledning

Problemformulering

- afgrænsning

Metode

Teori

- De 4 p’er

- Aida

- Minerva

- SWOT/TOWS

- PLC

søndag den 18. maj 2008

Index

Problemformulering. 1

Afgrænsning. 1

Konkurrent Analyse. 1

Markedsanalyse. 2

Vores målgruppe. 2

Hvordan vi rammer målgruppen

Reklamen – synopsis. 3

Problemformulering

Hvordan kan vi ved hjælp af velgørenhed skabe en markedsføringsplan der kan etablere et nyt brand på kildevandsmarkedet?

Afgrænsning

Vi har begrænset opgaven til at etablere os på kildevandsmarkedet via velgørenhed, da markedet allerede er et mættet markedet. Vi har valgt at følge en anderledes vej, da vi gerne vil adskille os fra de andre produkter.

Vores firma fokusere på at vi er troværdige, samfundsbevidste og at vi er et firma der fokuserer på at en del af overskuddet går til den 3.verden. Dog har vi valgt kun at fokuserer på enkelte steder, valgt ud fra Dansk Røde Kors ”støtte liste”, som er, Congo (DRC), Etiopien og Mozambique, 3 lande som hver især har store problemer med vand forsyning.

På grund af store omkostninger til TV reklamer og radio spots, fokuser vi vores promotion til anderledes markedsføringsstrategi. Yderligere ønsker vi at skabe stærk profil, der kan blive konstant på markedet.

Konkurrent Analyse

På kildevandsmarkedet er 2 store producenter af kildevand, der er Aqua d’or som sidder øverst på markedet, mens Carlsberg og Royal Unibrew i 2006 hver sad på ca. 20% af markedet.

Alle disse kildevandsproducenter sælger primært kildevand uden brus, som sælges til en god pris, men alligevel kom Egekilde i 2006 ind på markedet og erobrede imponerende 25 %.

’Senest har vi lanceret Egekilde naturligt mineralvand, der kom på markedet i begyndelsen af

2006. Blot 11 måneder senere havde Egekilde opnået 25% markedsandel i sit segment.’

Så selvom den største spiller på markedet er Aqua d’or/Evian kom Egekilde med et produkt der tog over og solgte helt fantastisk. Forklaringen er selvfølgelig også at Royal Unibrew i forvejen har mange kontakter i restaurationsmiljøet og sikkert let kunne overtale dem til at prøve med deres nye vand.

Det der sælger på kildevandsmarkedet er ifølge vores målgruppeanalyse.

At vandet i butikken ser indbydende ud, har et fedt design, at firmaet bag er troværdigt, hvis vi sælger det 2-3 kr, dyrere med argumentet at de ekstra penge går til at bygge en brønd i et afrikansk land.

Kildevandsmarkedet er enormt let at komme ind på, som tidligere nævnt med Egekilde, det sværeste er at etablerer sig og holde den status man opnår.

Vores koncept gør os anderledes i forhold til vores konkurrenters værdier og koncepter. De tjener penge og har velgørende formål, som Vandløbet – carlsberg, eller at sende 60.000 flasker vand ned til nødhjælp i sydøstasien efter Tsunamien i samarbejde med Røde Kors.

Vi fokuserer særligt meget på at konceptet, vores værdier og vores troværdighed forbliver intakt, ved at vi dokumenterer at 10% af hver flaske vi sælger går til at bygge en brønd, vi viser billeder fra projekterne løbende, vi re brander os når tiden er inde til det og sørger for at design, værdier, formål og målsætning hænger sammen.

Markedsanalyse

Markedet i dag

Flaskevand er et marked i vækst, idet at vores gennemsnitlige årsforbrug af flaskevand næsten er fordoblet fra 14 liter pr. dansker i 2000 til 26 liter i 2006. Der er ikke noget der tyder på at tendensen er faldet.

Vores strategi er at ”stjæle” eksisterende flaskevandskunder fra andre producenter på markedet.

Markedet om 3 år

Vi kan ikke udelukke at en ny lovgivning kan påvirke flaskevandsmarkedet senere hen. Som tidligere nævnt er der ikke noget der tyder på at flaskevands markedet stopper med at vokse. Umiddelbart er der ingen teknologi på tegne brættet som kan ændre markedet.

Vores målgruppe

Vi har valgt det grønne segment, fordi at vores produkt skal rette sig imod folk der er miljøbevidste, moderne og har nogle faste ideologiske værdier.

Det rosa segment har mange af de værdier som1 vi vil appellerer til, når vi taler om velgørenhed, sympati for andre og engagement i ulande. Denne målgruppe er dog ikke så aktuel fordi at de ikke har så god en økonomi.

Vi har fundet et Minerva værdikort og de ord der er blevet sat på det grønne segment er:
Ny familie, afbalanceret karriere, aktiv miljøbevidsthed, alternativt liv og kulturel liberalisme. Vores målgruppe er moderne og idealistisk, de har en tendens til at holde fast i folk fra deres eget segment.
De opfatter ofte samfundet som noget, der er "højere" end den gruppe, de selv tilhører, og de betragter alt uden for deres egen gruppe med en vis skepsis’

Det vil sige at de er meget bevidste om hvem de er og hvad de siger. Samtidig med at de lever et kulturelt liv.

De grønne kører i stationcars og de opfatter biler som et udtryk eller et resultat af den vores infrastruktur er ordnet på. Og den grad eller manglende grad på hvilket vi har udbygget den kollektive på. Det der er interessant at ligge mærke til er om bilen er forurener er mere eller mindre. De ser på CO2 udslip og om bilen er sikker at køre i, for dem selv og andre.

Hvordan rammer vi målgruppen?

Vores primære fokus ligger som nævnt i det moderne og individuelle segment taget udfra Minerva modellen. Vi har fundet en målgruppe, det næste vigtige skridt er selvfølgelig hvordan vi rammer målgruppen med enkle og effektive virkemidler.

Vi er kommet frem til at vi skal appellerer til en gruppe mennesker der er glade for fællesskab, er intelligente og er i stand til at føle sympati for andre dårligere stillede mennesker og gøre handling til ord, ved at støtte dem der hvor de føler deres penge eller indsats gør mest gavn.

Da vores målgruppe har stor fokus på image og velgørenhed er det her vores kerneværdier ligger. Vores differentiering vil være i vores image og distribution, hvor vi helt klart vil lægge meget vægt på at vi skal ud til vores målgruppe igennem nogle medier som de anvender og har tiltro til, som samtidigt virker troværdige og kan skabe et positivt indtryk af vores produkt, Tørke Kildevand.

Positionering på markedet er ligeledes væsentligt for vores muligheder på kort sigt, for at vi kan få etableret os i vores kundekreds. Det vigtigste når man som ny virksomhed skal vælge, hvem man vil konkurrerer med og hvem man føler sig i stand til at overtage en markedsandel fra, er at det er en af de mindre virksomheder, som måske er faldet lidt tilbage eller som har lidt af det samme koncept som ens egen virksomhed. Her har vi en kæmpe fordel, for efter grundig research af markedet og evt. konkurrenter og personlige interviews med målgruppen. Har vi fundet frem til denne generale konklusion;

At der på kildevandsmarkedet ikke er nogen der har samme koncept som os, at der tit er fokus på at være samfundsbevidst og gøre noget for andre (vandløbet, røde kors’ assistance efter Tsunamien i Sydøstasien), men ellers at der som sådan ikke er noget produkt der har direkte fokus på at give 10% af overskuddet eller pr. solgte flaske til velgørenhed. Heri ligger vores mulighed, chance og potentielle trin ind på markedet uden at skulle konkurrerer med de allerstørste navne på markedet.

Reklamen – synopsis

Vi åbner op med vi ser vores tørstige hovedperson gå slentrende ned af grusvejen, han er tørstig, udmattet og er ved at døse hen. Det ligner han har gået ude i det tørket område i LAANG tid. Han sætter sig til sidst udmattet hen på en sten. Han ser opgivende ud. Ligepludselig kommer der en forbi passerende person hen. Han stopper op, og kigger på vores hovedperson, hvor han så rækker ham to fulde flasker Tørke, som han giver til hovedpersonen, og går igen uden at sige noget.
Hovedpersonen kigger uforstående op, men kigger så ned på flaskerne og smiler derefter lykkeligt. Han drikker meget af en af flaskerne og ånder lettet op, han efterlader den anden fulde flaske på stenen. Og her kommer så pack shottet – med slogan.

onsdag den 7. maj 2008

Generelt

Endelige Reklame: Den endelige reklame som vi i gruppen kom frem til endte med den første film som vi havde snakket om. Det kommer til at fungere på den måde at, der er en dansker og en afrikaner som går samtidig parallelt i to verdner. Vi ser danskeren gå ind i en butik, og hvor vi ser at en afrikaner går ude på grussti. Danskeren tar en tår af flasken, hvor man så med det samme klipper over til afrikaneren som får en dråbe i hovedet og mærker undrende på hovedet. Man klipper tilbage til danskeren som tar en større tår, så klipper man tilbage til afrikaneren som får meget vand i hovedet. Afrikaneren skal kigge underligt, og slutte af med at være vildt glad. Man ser til sidst danskeren gå glad videre efter tåren.

Casting/spillestil

Vores danske skuespiller skal være en ung, frisk og almindelig bygget person i alderen mellem 25-30år. Det er vigtigt at vores danske karakter er pænt velklædt men stadig afslappet. Vores afrikanske karakter skal være i alderen mellem 30-35år. Skuespillet skal være naturligt og veludført.

Visuelle look/styling

Den visuelle stil bliver to forskellige virkeligeder. Det Afrikanske miljø, som er støvet og tørket. Mens danskerens miljø er moderne.

’Velgørenhed/samfundsbevidsthed/Tørke’

Det der skal sælge vores produkt er velgørenhed, vi sælger til samfundsbevidste mennesker. Vores vand adskiller sig ikke væsentligt fra nogen andre vand, rent smagsmæssigt eller kvalitetsmæssigt. Vi sælger på vores velgørenhed og vores koncept.

Tørke’s styrke er jo netop at vi støtter at vi hjælper dem der har brug for det.

Derfor er det også væsentligt at vi i filmen understreger hvad det er der er vigtigt for os at fortælle.

Special Effects/ cinematography

Introen vil formodentligt være i 3D skabt i redigeringsprogrammet vi anvender ude på Station Next.

Lyd/musik

Grafik/speak

Manus – Andreas